Skip to content
Hotel des Nordens' exterior and pool
tamigo17-08-2023 14:38:063 min read

Sådan sparer Hotel des Nordens tid og penge i høj- og lavsæsonen

"tamigo is incredibly helpful for controls, budget checks and any payroll activities."

For at gøre vagtplanlægningen mere tilpasset efterspørgslen og reducere det administrative arbejde valgte Hotel des Nordens tamigos cloud-baserede workforce management løsning i 2010. 

Resultaterne taler for sig selv: Hotellet har draget fordel af mere effektive HR-processer, der understøtter ledelsen i alle aspekter af vagtplanlægningen og har øget medarbejdernes engagement betydeligt.

Hygge og wellness på Østersøens kyst

I tråd med den populære danske livsstil "hygge" har Hotel des Nordens siden 1960'erne inviteret både forretningsrejsende og feriegæster til at slappe af og udforske den maleriske Østersøkyst.  

Hotellet ligger tæt på den danske grænse og er det ideelle udgangspunkt for at opdage den nærliggende fjord, strandene eller havnebyen Flensborg. 

Et særligt højdepunkt: Hotel des Nordens er hjemsted for Nordtysklands største opvarmede udendørs pool. Derfor er det et meget populært feriemål for familier - især i de tyske og danske skoleferier. 

 

Nem navigation i lav- og højsæsonen

Sommerhøjsæsonen plejede altid at give udfordringer med fraværsstyring og personaleplanlægning. Som tidligere General Manager Ricco Alvarez husker det, skyldtes det, at den tidligere personalestyring var en blanding af Excel og et gammeldags stempelur. 

For at ændre dette valgte hotellet - som er et mangeårigt medlem af hoteloperatøren HR Group - tamigos sømløse og digitale workforce management i 2010.  

Ifølge Ronny Wilke, administrationschef på Hotel des Nordens, har skiftet givet pote: "tamigo har sparet os for en masse tid, som vi var nødt til at bruge, før vi begyndte at bruge løsningen."  

Frem for alt er tamigos support et særligt højdepunkt for hende: "De er utroligt hurtige og altid klar til at hjælpe. Vi var i stand til at tilpasse så mange individuelle ting til vores hotel sammen med tamigo."

Læs også: What is workforce management and the role of WFM software?

Resultaterne: effektivitet og engagement

Hotel des Norden case reception

Medarbejderne på hotellet har brugt tamigos sømløse workforce management i mere end 10 år nu. Ifølge Ronny er forbedringerne tydelige.

Mere effektivitet gennem optimeret vagtplanlægning

Før tamigo blev introduceret, brugte Hotel Des Nordens regneark til vagtplanlægning. Derfor var det svært at planlægge effektivt og efter behov.  

Det har tamigo ændret på. 

"Takket være gennemsigtigheden og det hurtige overblik i tamigo kan alle planlæggere træffe hurtige og effektive beslutninger," fortæller Ronny.

I slutningen af ugen kan de se medarbejdernes aktuelle flexniveau og har kontrol over alle løngrænser - uden selv at skulle lave beregningerne. Hvis en medarbejder har meget overarbejde, og der ikke er så meget at lave på en uge, ved de, hvem der kan planlægges til færre timer uden at skulle bruge en masse tid på at grave.

Det klare overblik og de store databaserede fordele er også en stor hjælp for andre afdelinger.  

Det er f.eks. meget nemmere og mere overskueligt for ledelsen at få et overblik over vagterne. Og HR-afdelingen nyder godt af den velorganiserede opbevaring af alle løndata og de nemme eksportfunktioner til Excel- eller PDF-format. 

"Kort sagt er tamigo utroligt nyttigt til kontrol, budgetkontrol og alle lønaktiviteter. Det har sparet os for enorme mængder tid, som vi skulle bruge før."

<https://www.linkedin.com/company/tamigo-aps/>

Større engagement gennem bedre kommunikation

Ud over effektiv personaleplanlægning er smidig HR-styring et andet vigtigt element i en vellykket hoteldrift. Når alt kommer til alt, står og falder en fremragende gæsteoplevelse med motiverede såvel som tilfredse medarbejdere. Nøgleordet: medarbejderengagement. 

Ved at implementere den moderne workforce management-løsning har Hotel des Nordens været i stand til at sætte endnu større fokus på disse kerneområder.

Vores medarbejdere er betydeligt mere motiverede og tilfredse. Det er der mange grunde til. For eksempel den ukomplicerede anmodning om fravær, det enkle vagtbytte, gennemsigtigheden i vores flexkonti og alle de oplysninger, de nu nemt modtager takket være tamigo.

Derudover har hotellet et særligt fokus på enkel og transparent kommunikation. 

"I dag kommunikerer vi nemt vigtige nyheder og engagementstiltag som f.eks. månedens medarbejder på forsiden. Derudover kan vores afdelingsledere nemt placere individuelle oplysninger såsom skemaændringer på deres afdelingssider. Eller de kan blot ønske deres medarbejdere en god dag.

Det er fantastisk at kunne nå ud til alle medarbejdere via tamigo."

Klar til femstjernet workforce management? Book din gratis tamigo-demo i dag. Det er en chance for at diskutere optimering af dit hotels drift med en af vores specialister.

 

Related articles